All you need is koekjes!

Lieve thuisbakker,

Wij vinden het heel leuk dat jullie onze blog weer lezen!
Afgelopen weken hebben jullie iedere week onze baksels voorbij zien komen, we hopen dan ook echt dat ze in de smaak zijn gevallen.
Ook deze week hebben we weer een heel lekker recept voor jou.
Helaas is het wel weer de laatste ☹, dus moeten we er maar extra van genieten.

Het duurt nog even, maar het zit er al wel weer aan te komen. Het is een hele dag vol liefde….
VALENTIJNSDAG!
En wat pas er nu beter bij zo’n dag vol liefde en zoetigheid, natuurlijk een lekker zoet koekje.
Het is een van onze persoonlijke favorieten. Harte koekjes! Makkelijk te maken en echt super lekker.
Succes en heel veel bakplezier!

Deeg:
250 gram Bloem
175 gram Boter
75 gram Basterdsuiker
38 gram Poedersuiker
13 gram Ei, licht door elkaar geklopt (Bewaar de rest van het ei)
13 gram Melk
5 gram Citroenrasp
3 gram Zout

Een koek vormpje in de vorm van een hart(je).

Voorbereiding:
Zorg dat de boter ongeveer een halfuur van tevoren buiten de koelkast ligt, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
Verwarm de over voor op 175˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Deeg:
Mix de boter glad, met de mixer met kneedhaken. Voeg daarna alle suiker en citroenrasp toe en mix ook deze erdoorheen. Mix vervolgens het ei erdoorheen. Als het ei helemaal is opgenomen kan de melk erbij. Voeg daarna beetje bij beetje de bloem en het zout toe. Het deeg gaat nu eerst kruimelen, maar blijf mixen tot het een samenhangend deeg is.
Wikkel het deeg huishoudfolie, hoe platter het is, hoe sneller het afkoelt en leg het 20 minuten in de koelkast.

966a15b9-7e79-44a3-9e7f-70d26573f886

Koekjes:
Haal het deeg uit de koelkast en kneed het goed door. Rol het deeg uit tot een half centimeter (5mm). Steek de hartjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. LET OP: Leg de koekjes niet te dicht op elkaar, anders bakken ze aan elkaar vast.
Bestrijk de koekjes, voor het bakken, met de rest van het ei. Dan krijgen de koekjes een mooi kleurtje en gaan ze glimmen.
Doe de koekjes in de oven en bak ze ongeveer 14 minuten.
Als je licht op het koekje duwt en hij veert terug, dus je vingerafdrukken blijven er niet in staan, dan zijn de koekjes gaar.
Laat de koekjes na het bakken goed afkoelen.

Hopelijk vond je het een leuke blog en is het recept in de smaak gevallen.
Wij willen jullie heel erg bedanken voor het lezen en alvast eet smakelijk!!