Een sneeuwpop om op te eten!

Lieve thuisbakker,

Superleuk dat je ons blog weer leest!

Vandaag komen wij met een nieuw blog en daarbij hoort natuurlijk ook een superlekker recept. Dit keer is het een echt winter recept, want zoals je kan zien buiten, is het echt winter geworden. Het is heel koud buiten en het liefst zit je de hele dag binnen bij de openhaard met een warme chocolademelk in je handen. En wat kun je nou toch het beste doen als je de kou niet wilt trotseren en je lekker binnen wilt blijven? Natuurlijk, bakken!

Iedereen kent wel dat echte winterbeeld. Je kijkt naar buiten en zover je zicht kan rijken is alles wit. De daken, de straten, alles is bedekt. Het sneeuwt! Overal zie je kinderen in de sneeuw spelen. Van sneeuwballen gevechten tot aan het bouwen van sneeuwpoppen, maar natuurlijk houdt niet iedereen van deze winterse temperaturen. Wat wij heel goed snappenšŸ˜‰. Om dat gevoel naar binnen te halen hebben wij een superlekker recept, waarvoor je niet echt naar de sneeuw hoeft, maar hierdoor haal jij de sneeuw naar jou toe!

Wij hebben daar de ideale oplossing voor gevonden. Het bakken van een sneeuwpop! Niks is beter dan een verse sneeuwpop die je lekker kan opeten, en waar je niet voor naar buiten hoeft (tenzij je natuurlijk nog de boodschappen moet doen). Ā Het leukste is ook dat je zelf de sneeuwpoppen kunt aankleden en versieren (ook een leuke tip voor feestjes, zo heb jij je versiering al compleet).

Wij kunnen je verzekeren dat het een heerlijk warme winter wordt met deze sneeuwpoppen. Het recept is hieronder te vinden. Wij wensen jullie weer veel bakplezier!

Eiwitschuim
3 Eiwitten
1 Zakje vanillesuiker
142 gram Suiker

Afwerking
250 gram Slagroom
25 gram Suiker
Marsepein

Materiaal:
Spuitzak met een rond spuitmondje

Eiwitschuim
Klop de eiwitten met de mixer met gardes, op de hoogste stand, totdat ze bijna stijf zijn. Voeg dan langzaam de suiker en de vanillesuiker toe. Klop de eiwitten helemaal stijf. Het eiwit is goed als je de kom ondersteboven kunt houden en het eiwit valt er niet uit.

Spuit 14 doppen op de bakplaat, 7 van 4 cm doorsnee en 7 van 6 cm doorsnee.
Je kunt rondjesĀ op het bakpapier tekenen. Draai het bakpapier met de rondjes naar beneden, anders komt er pen op het schuim.

Doe ze 35 minuten in de oven. Het schuim is gaar, als je het zonder te breken, gemakkelijk van het bakpapier af kunt halen.
Als het schuim gaar is, zet dan de oven uit en laat het schuim nog twee uur in de oven staan om te drogen.

Afwerken
Klopt de slagroom, met de suiker, op.
Zoek voor iedere sneeuwpop een groot en een klein schuimpje bij elkaar.
Bestrijk met de achterkant van een eetlepel het grote schuimpje met slagroom.
Bestrijk daarna ook het kleine schuimpje met slagroom.
Zet het kleine schuimpje boven op de grote.

Dat was de vorm, nuĀ kan het echte versieren gaan beginnen.
Wij hebben het heel simpel gehouden. We hebben met chocolade druppels, ogen en knopen gemaakt.
Van rode en gele marsepein hebben we een oranje wortel neus gemaakt.

Het leukste is natuurlijk als je nu je creativiteit helemaal laat gaan. Maak bijvoorbeeld ook nog armen, een hoed, een sjaal en wat je maar kunt verzinnen bij een sneeuwpop.
Dat is het leuke aan dit sneeuwpoppengebakje, je kunt hem zo gek versieren zoals jij het wilt.

0c13569c-5e90-4d1b-ae8a-565d6821dd34

Wij zijn natuurlijk heel nieuwsgierig wat jij ervan hebt gemaakt.
Plaats een foto in een reactie op onze blog of deelĀ een foto op onze Facebook (bakken met roos en muur).

Volgende week zijn wij er weer met een nieuw blog en ook een nieuw recept!