Happy new year!

Lieve thuisbakker

Superleuk dat je ons blog weer leest!

Vandaag komen wij weer met een nieuw blog en daar hoort natuurlijk ook een superlekker recept bij. Het is bijna oud en nieuw en dan gaan we het jaar 2017 weer goed uit knallen om zo weer fris en fruitig aan 2018 te beginnen! Iedereen is druk in de weer met plannen maken voor oud en nieuw. Goede voornemens en een prachtige outfit kunnen hier niet bij ontbreken.

Bij oud en nieuw hoort natuurlijk ook de ouderwetse en overheerlijke oliebol. Wij vinden deze ook superlekker, maar toch vinden wij het tijd voor iets nieuws, een nieuwe traditie. De soesjesberg! Dit is een berg van soesjes met een touch of karamel. Tijdens oud en nieuw kan je hier ook sterretjes in zetten zodat het extra feestelijk wordt. Tip: steek de sterretjes buiten aan, wij spreken uit ervaring! Je kan dit recept makkelijk aanpassen voor de mensen die niet van karamel houden en je kan het ook net zo feestelijk maken als je zelf wilt. Leef je uit want die extra kilo’s hoeven er volgend jaar pas weer af😉.

Deze soesjesberg is super makkelijk te maken en het recept is hieronder te vinden. Wij wensen jullie veel bakplezier en wij hopen natuurlijk dat er in 2018 veel meer lekkere creaties gebakken zullen worden!

Beslag:

125gram Roomboter

250gram Water

125gram Bloem

250gram Ei

Karamel:

75gram suiker

200gram water

Voorbereiden: 

Verwarm de oven voor op 250 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Beslag:

Doe de roomboter en het water in een pan. Breng het water samen met de boter aan de kook. Haal het van de warmtebron en spatel de bloem er doorheen.

Zet de pan terug op de warmtebron en verwarm en beweeg het beslag tot het een glimmende samenhangende bol wordt.

Doe het beslag ik een mengkom. Mix het met de mixer met gardes tot er geen stoom meer vanaf komt. Voeg dan beetje bij beetje het ei toe. Als het ei helemaal is opgenomen en het een glad beslag is, is het beslag klaar.

Spuit met een spuitzak met een glad spuitmondje doppen op de bakplaat. Bak de soezen ongeveer 15 tot 10 minuten. De soezen zijn gaat als ook de scheuren en kreukels in de soes bruin kleuren.

Nu Kun je de soezen vullen met slagroom, met een spuitzak met een klein glad spuitmondje.

Karamel:

Breng het water met de suiker aan de kook en wacht tot het goudgeel kleurt. Haal de karamel van de warmtebron. Als de karamel dikker begint te worden kun je het met een lepel op een bakpapiertje in vorm brengen zodat het een mooie versiering wordt. Pas op, de karamel is ontzettend heet! Laat het goed afkoelen voor je het aanraakt.

Wij zijn natuurlijk heel nieuwsgierig wat jij ervan hebt gemaakt.
Plaats een foto in een reactie op onze blog of deel een foto op onze Facebook (bakken met roos en muur).

Volgende week zijn we er weer met een nieuw blog en natuurlijk ook een nieuw recept.