Het ultieme kerstdessert!

Lieve thuisbakker

Superleuk dat je ons blog weer leest!

Vandaag komen wij weer met een nieuw blog en daar hoort natuurlijk ook een superlekker recept bij. Het is heel koud buiten en je kan niet naar buiten zonder dat je overal kippenvel krijgt. Jaja, het is weer bijna zover, de winter gaat donderdag officieel beginnen. Voor sommige de beste, gezelligste en mooiste tijd van het jaar. En voor andere totaal niet, die slaan het liefst de winter over en gaan meteen door naar de zomer.

Maar er is toch iets moois aan deze tijd. Een tijd vol feestdagen en als de wintertijd in gaat, weet je dat het bijna kerst is! Nog een weekje en dan is het zover, KERSTMIS! De mooiste tijd van het jaar. De tijd dat je samenkomt met je familie en vrienden en met z’n alle rond de kerstboom zit en cadeaus geeft aan elkaar. De tijd dat je met z’n alle een groot kerstmaal eet. En wat hoort er bij een overheerlijk kerstmaal? Natuurlijk, een lekker toetje!  

Wij hebben een heel lekker recept voor jullie, wat echt geschikt is als fantastische afsluiter van je kerstdiner. Een echte kersttaart. Het leukste aan deze taart is dat je ‘m ook helemaal zelf kan versieren. Je kan het zo mooi en gek maken als je zelf wilt.

Hieronder hebben wij het recept staan voor dit heerlijke kerstdessert. Wij wensen jullie een hele fijne kerst en natuurlijk veel bakplezier.  

Kapsel beslag:
125 gram Eiwit
125 gram Suiker
125 gram Eigeel
125 gram Bloem (gezeefd)

Afwerking:
500 gram Slagroom
50 gram Suiker

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.

Kapsel beslag:
Scheid de eieren, zorg ervoor dat er echt geen eigeel bij het eiwit komt.
Klop het eiwit, met de mixer met gardes, in de hoogste stand. Als het bijna stijf is, voeg je geleidelijk de suiker toe.
Het eiwit is goed stijfgeklopt, als je de kom ondersteboven kunt houden en het eiwit valt er niet uit.

Spatel vervolgens het eigeel beetje bij beetje door het eiwit heen. Als het eigeel erdoorheen zit, mag de bloem erdoorheen.
Spatel ook de bloem er beetje bij beetje door heen.
Als alles door elkaar zit, stort je het hele beslag in de springvorm.
Bak dit circa 25 minuten. Het kapsel is gaar, als je er licht op duwt en hij veert terug, zonder dat er vingerafdrukken in blijven staan.

Afwerken:
Klopt 500 gram slagroom, met 50 gram suiker op.
Snij de taart 2 keer doormidden. Doe op de onderste laag jam. Doe een plak boven op de jam. Doe er dan slagroom op en leg de boven er boven op.
Strijk de taart af met slagroom. Daarna kun je beginnen met hem helemaal mooi versieren. Kijk naar onze foto voor inspiratie.

Wij zijn natuurlijk heel nieuwsgierig wat jij ervan hebt gemaakt.
Plaats een foto in een reactie op onze blog of deel een foto op onze Facebook (bakken met roos en muur).

Volgende week zijn we er weer met een nieuw blog en natuurlijk ook een nieuw recept.