Sinterklaas en pepernoten

Lieve thuisbakker,

Superleuk dat je ons blog weer leest!

Vandaag komen wij weer met een nieuw recept. Dit keer is het een echt Sinterklaas recept. Ja mensen, het is weer zover!

Het heerlijk avondje is hier, en wij gaan bakken met plezier. De Sint is weer in het land aangekomen, en wij kunnen weer gaan dromen. Over alle lekkere recepten en een mooie Sinterklaas creatie, voor een echt super lekkere smaaksensatie.

Het is bijna pakjesavond en het wordt een groot feest. Alle cadeautjes heb je al ingekocht, de surprises staan klaar of je maakt er een gezellige avond van met vrienden en vriendinnen. Om deze avond nog leuker en vooral lekkerder te maken, wil je eens een keer iets anders dan alleen die saaie pepernoten, maar je wilt er toch iets leuks mee maken want wat is Sinterklaas zonder pepernoten.

Nou wij hebben de oplossing: een chocolade pepernotentaart! Ja, dat klinkt echt heel lekker. En dat is die ook, want wij hebben de taart al lekker op!

Hieronder kun je het recept vinden. Wij wensen jullie veel bakplezier, een gezellige en vooral lekkere pakjesavond. Eet smakelijk!

Beslag:
-Pak mix voor biscuit bodem
-4 Eieren
-30 gram Cacaopoeder (gezeefd)
-20 gram Suiker
-50 gram Halfvolle melk

Vulling:
-500 gram Slagroom
-250 gram Mascarpone
-8 gram Koek & Speculaaskruiden
-150 gram Pepernoten
-Eventueel 2 zakjes Klop-Fix, voor extra stevige vulling.

Afwerking:
-Overige vulling
-Hele pepernoten
-Cacao poeder
-Spuitzak
-Groot rond spuitmondje

Voorbereiding:
Verwarm de oven tot 180˚C
Bekleed een springvorm van 24cmØ met bakpapier en vet daarna de randen in.

Beslag:
Doe alle ingrediënten in een beslag kom. Mix met de mixer met gardes alles op de laagste stand door elkaar. Zit alles goed door elkaar mix het dan 5 minuten op de hoogste stand.
Stort al het beslag in de springvorm en verdeel dit over de springvorm met een spatel.
Doe de biscuit bodem 35 min in de oven.
Hoe weet je dat de biscuit bodem gaar is? Duw zachtjes met je vingers op de biscuit bodem, als deze terug veert zonder dat je vingers erin blijven staan is de biscuit bodem gaar.
Laat de biscuit bodem rustig afkoelen. Dek de biscuit bodem af als deze is afgekoeld, anders droogt hij uit.

Je kunt de taart pas afwerken als deze helemaal is afgekoeld.

Vulling:
Vermaal de pepernoten, zorg dat het niet te grote stukken zijn, dat kan bij het afwerken lastig zijn (halve pepernoten zijn te groot).
Doe de mascarpone in een beslag kom en mix deze glad met de mixer met gardes. Voeg daarna de slagroom, koek & speculaaskruiden en eventueel de zakjes Klop-Fix toe.
Mix dit met de mixer totdat hij goed stevig is, dan meteen stoppen, anders klop je de slagroom te ver. Spatel de stukjes pepernoot erdoorheen.
Snij de taart 1 keer doormidden. Zorg dat er voldoen vulling tussen komt.

Afwerking:.
Bestrijk de taart met de overige vulling, dit hoeft niet heel dik en mooi, want daar zie je zo niks meer van.
Bezet heel de zijkant met hele pepernoten.
Doe het spuitmondje in de spuitzak en vul de spuitzak met de rest van de vulling.
Spuit allemaal kleine dopjes aan de buitenste rand van de taart en ga zo iedere keer een ring verder naar binnen. Decoreer de boven kant met nog een paar hele pepernoten. Om het af te maken kun je met een zeefje een beetje Cacaopoeder op de taart zeven.

Dek de taart af met huishoudfolie, niet te strak dat is zonde van het harde werk en bewaar de taart in de koelkast.

Dit was ons Sinterklaas recept. Wij hopen dat jullie het net zo lekker vinden als ons. Volgende week zijn wij er weer met een nieuwe blog en dan ook een nieuw recept.

Like en volg ons op Facebook zodat je altijd op de hoogte bent als wij weer iets nieuws posten.